Evy Van Dongen

 

Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens.

Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. 

Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals oa Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès.

 

In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

 

Sinds 2012 is Evy Onderofficier Muzikant, klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Defensie).

 

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust.

Ook werkte ze mee als klarinettiste bij verschillende Belgische en Nederlandse orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil, de Munt, Philharmonie Zuidnederland, Antwerp Symphony Orchestra. 

 

Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy met Ensemble Houthandel BE intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. 

Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten.

 

Als muziekdocent werkt ze sinds 2020 voor Music for Kids Leuven vzw en Muzische Workshops vzw. 

Evy is MeesterMusicus 'Children are Composers' en biedt bij Music for Kids Leuven deze prachtige methodiek aan in workshops,

in de lessen muziekinitiatie en tijdens de instrumentlessen klarinet. 

 

Evy wil op een enthousiaste manier verder werken om op een spontane en gedreven manier kinderen en muziek samen te brengen.