HET PROJECT

 

Bij vioolschool 'Violino' wil Jo Vercruysse kansen geven aan jonge kinderen (vanaf 4 jaar) om hun artistiek muzikaal talent te ontplooien. De individueel-groepsgerichte opleiding viool biedt de mogelijkheid om later, op 8-jarige leeftijd, door te stromen naar het gesubsidieerde Deeltijds Kunstonderwijs voor viool (of een ander instrument). Tevens kan vioolschool 'Violino' een mooie start bieden aan jonge talenten.

 

Docent Jo Vercruysse geeft wekelijks vioollessen op zondagvoormiddag in het unieke kader van de Scheutsite te Kessel-Lo (Leuven). Hij bundelt zijn (meer dan 30 jaar) ervaring uit het Deeltijds KunstOnderwijs en zijn professionele activiteiten als violist om zijn métier en ambities door te geven aan beginnende en jonge violisten.

 

Per schooljaar zijn er 30 individuele lessen, alsook een semestriële groepsles en een semestrieel toonmoment/open klasdag. Een individuele les duurt 25 minuten.

 

Tevens organiseert 'Violino' ook een Viooldag (zaterdag 10 april 2021: 9u tot 16u) en een vijfdaags Vioolkamp (5 tot 9 juli 2021 telkens van 9u tot 16u). De bijdrage voor beide activiteiten is niet inbegrepen in het lesgeld en de inschrijvingen zijn open voor leerlingen én niet-leerlingen van 'Violino'. Leden van 'Violino' krijgen 25% korting bij inschrijving voor Viooldag en/of Vioolkamp.

 

De lessen van vioolschool 'Violino' vinden plaats in het prachtige kader van de Scheutsite te Kessel-Lo (Leuven): een plaats om te ademen, musiceren, wandelen, bewegen en van de natuur te genieten!  

 

Voor wie ?

Alle kinderen vanaf 4,5 à 5 jaar zijn welkom. Op jonge leeftijd viool aanleren geeft een ideale start in de wereld van de klassieke muziek. Zintuigen worden geprikkeld, de kinderen ervaren emotie, muzikaliteit en speelvreugde. Tevens worden concentratie en motoriek op een speelse manier getraind.

Ook jongeren en volwassenen kunnen starten, met of zonder ervaring, met vioollessen op maat (Violino+) bij befaamd violist/pedagoog Jo Vercruysse (°1967).