Peutermuziek, Kleutermuziek, Tovermuziek

Muziekinitiatie

Vioolkriebels, Gitaarkriebels

Kinderkoor, Jeugdorkest

Music for Kids Leuven (MKL) wil via de scheppingskracht van muziek mensen laten groeien om hen energie, vertrouwen en veerkracht te schenken. Op zeer jonge leeftijd starten met muziek biedt vele kansen op vlak van cognitieve, sociale, motorische, emotionele en muzikale ontwikkeling.

 

Kinderen hebben van nature de kracht om te luisteren, te kijken en te creëren. Ze leren vanaf de geboorte de spreektaal. Ook de taal van muziek kunnen jonge kinderen op een heel organische en spontane wijze verwerven. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat actief muziek maken een positieve invloed heeft op kinderen op vlak van concentratie, creatief  en praktisch denken, welbevinden, sociale vaardigheden en mindset. Ook het abstractievermogen en analytisch denken wordt verbeterd. MKL is een educatieve muziekorganisatie waar ruimte is voor zelfontplooiing.  Leren doet een kind graag als het boeiend is en als het aansluit bij zijn of haar belangstelling en talenten. Daarbij moet een kind met aandacht gecoacht en uitgedaagd worden. Kinderen leren op veel manieren: met het hoofd, met het hart en met de handen.

 

In de groepslessen van Music for Kids Leuven hanteren we de visie van ‘Children are Composers’, een methode die perfect inspeelt op uitdaging voor en creativiteit van elk kind.