Orkeststage en Koorstage

2024

 

Orkeststage en Koorstage

'Muziek op de Scheut' 

1 tot 5 juli 2024 9u tot 16u

 

Open je agenda en reserveer de volgende datum... Van 1 tot 5 juli kan je niet thuis blijven want dan wordt de Scheut omgetoverd tot een heus orkest- en koorhuis! Het wordt een week vol muziek maar ook een week vol dolle pret en onvergetelijke momenten

Ben je gek van je instrument of zangstem en wil je graag deelnemen?

De orkeststage staat open voor leerlingen MKL en niet-leerlingen vanaf 8 jaar tot en met 18 jaar. Is jouw instrument viool, altviool, cello, contrabas, harp, dwarsfluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, euphonium, tuba, bastuba, percussie, klassieke gitaar of piano? Dan kan je inschrijven voor de orkeststage 'Muziek op de Scheut'! 

UPDATE 14/12/‘23: de stageplaatsen voor piano zijn volzet

 

Ben je gek van zingen en volg je reeds muziek, koor en/of zangles? Dan kan je inschrijven voor de koorstage 'Muziek op de Scheut'!

Jo Vercruysse en Evy Van Dongen - beiden uitmuntende professionele musici - repeteren er met het orkest op los. Hilde Van Belle, onze bevlogen koordirigente, zal de vocale repetities met veel enthousiasme in goede banen leiden. 

 

Hou je van zingen en speel je ook je instrument graag? Kies dan de optie combi Koor- en Orkeststage en we stellen voor jou een programma samen waarbij je sommige werken met het orkest meespeelt en andere werken met het koor meezingt. 

 

Op 5 dagen stomen we een écht concertprogramma klaarstomen! Maar we voorzien natuurlijk ook ontspanning met een spannende zoektocht, een bosspel en een leuke quiz. We sluiten deze onvergetelijke week af met een sfeervol concert op vrijdag 5 juli om 16u.

 

Reserveer vandaag nog je plaatsje en mis dit knotsgekke avontuur niet!

 

tarief 5-daagse Orkeststage: 99€

tarief 5-daagse Koorstage: 99€

tarief 5-daagse combi Koor- en Orkeststage: 99€

 

Bij de Orkeststage 'Muziek op de Scheut' kunnen leerlingen van 8 tot 18 jaar deelnemen die instrumentlessen volgen bij MKL of een andere school/organisatie.

Opgelet, voor sommige instrumenten is het aantal plaatsen helaas beperkt. Zodra een instrument(groep) volzet is, zullen we dit aanduiden op het inschrijvingsformulier. 

Update 14/12/‘23: stageplaatsen voor piano volzet

 

Bij de Koorstage 'Muziek op de Scheut' kunnen leerlingen van 8 tot 18 jaar deelnemen die muzieklessen, koor en/of zangles volgen bij MKL of een andere school/organisatie. 

 

De deelnemers kunnen 's morgens aankomen tussen 8u15 en 9u en in de namiddag vertrekken tussen 16u en 16u45u.

Het slotconcert vindt plaats op vrijdag 5 juli om 16u. 

Iedereen brengt eigen tussendoortjes en lunch mee.

Docenten: Jo Vercruysse en Evy Van Dongen en Hilde Van Belle

 

Overnachting in gastgezin is mogelijk (tarief 125€). Je kan dit aanvinken op het inschrijvingsformulier.

Facturatie (125€) en verdere afspraken mbt de overnachting gebeuren via e-mail of telefonisch. 

 

Music for Kids Leuven vzw is erkend door stad Leuven. 

Music for Kids Leuven vzw is lid van Cultuurraad stad Leuven. 

We reiken een fiscale fiche uit voor deelname aan jeugdkamp voor kinderen en jongeren tot 14 jaar. Ook aanvragen voor tegemoetkoming jeugdkamp via het ziekenfonds kunnen we ondertekenen.