Het Groeipad

Voor cognitief begaafde kinderen 1ste tot 6de leerjaar

Georganiseerd door Kindercentrum De Groeitrap ism Music for Kids Leuven 

 

Gedurende een trimester nemen we jouw cognitief begaafde kind 8 volledige donderdagen mee op ons Groeipad voor een boeiend avontuur. Op dit pad ontwikkelen kinderen aan de hand van uitdagende opdrachten en projecten heel wat vaardigheden: leren doorzetten als het moeilijk is, moeite doen om iets te bereiken, hulp vragen indien nodig en leren uit het maken van fouten.

 

Naast het werken aan de mindset besteden we ook aandacht aan het leren samenwerken en het versterken van de executieve functies (planning, emotieregulatie, metacognitie, …). Verder hebben we ook aandacht voor psycho-educatie: Wat is hoogbegaafdheid en hoe ga ik hiermee om?

De kinderen worden iedere week ondergedompeld in een nieuw avontuur dat zich op verschillende domeinen kan bevinden (creatief denken, sport en spel, cognitieve vaardigheden, muziek, filosoferen, …). Een excursie mag uiteraard niet ontbreken op het programma!

De focus binnen de sessies zal steeds op het proces liggen en niet zozeer op het resultaat. We willen er immers voor zorgen dat de kinderen een mooie groei doormaken.

 

Tenslotte is het belangrijk dat deze ervaringen in een veilige omgeving plaatsvinden. Doordat de kinderen waardevolle tijd in een groep van ontwikkelingsgelijken doorbrengen, krijgen ze de kans om zich hier oprecht goed te voelen en gaan ze vlugger aansluiting vinden. Om hen zo optimaal mogelijk te begeleiden op hun Groeipad werken we met experten in hoogbegaafdheid (Evy Van Dongen en Bjorn Zwakhoven) en kiezen we ervoor om met kleine groepjes te werken (max 6 kinderen per begeleider).

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Trimester 1 - Groeipad 3

Wie? Kinderen uit het 5de en 6de leerjaar

 

Trimester 2 - Groeipad 2

Wie: Kinderen uit het 3de en 4de leerjaar

 

Trimester 3 - Groeipad 1

Wie: Kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar

 

Locatie: De sessies zullen deels doorgaan in Kindercentrum De Groeitrap te Wilsele en deels bij Music for Kids Leuven op de Scheutsite in Kessel-Lo. Exacte locaties worden tijdig gecommuniceerd.

Prijs: 950 euro (inclusief 21% BTW, materiaal en een drankje)

 

Info & Inschrijving: Kindercentrum De Groeitrap