Missie en Visie

 

Music for Kids Leuven (MKL) wil via de scheppingskracht van muziek mensen laten groeien om hen energie, vertrouwen en veerkracht te schenken.

Op zeer jonge leeftijd starten met muziek biedt vele kansen op vlak van cognitieve, sociale, motorische, emotionele en muzikale ontwikkeling.

Kinderen hebben van nature de kracht om te luisteren, te kijken en te creëren ... Ze leren vanaf de geboorte de spreektaal. Ook de taal van muziek kunnen jonge kinderen op een heel organische en spontane wijze verwerven. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat actief muziek maken een positieve invloed heeft op kinderen op vlak van concentratie, creatief  en praktisch denken, welbevinden, sociale vaardigheden en mindset. Ook het abstractievermogen en analytisch denken wordt verbeterd. 

 

MKL is een educatieve muziekorganisatie waar ruimte is voor zelfontplooiing.  Leren doet een kind graag als het boeiend is en als het aansluit bij zijn of haar belangstelling en talenten. Daarbij moet een kind met aandacht gecoacht en uitgedaagd worden. Kinderen leren op veel manieren: met het hoofd, met het hart en met de handen.

In de groepslessen van Music for Kids Leuven hanteren we de visie van ‘Children are Composers’, een methode die perfect inspeelt op uitdaging voor en creativiteit van elk kind. 

 

'Music for Kids Leuven vzw' biedt creatieve muzikale opleidingen aan in de vorm van workshops, muziekinitiatie, individuele lessen instrument/zang, trajecten, coaching, vakantiekampen en instrumentstages voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Aanbod voor gevorderde leerlingen +12 jaar en voor volwassenen

Het idee van creatie, expressie en verbeelding bij de methode ‘Children are Composers’ nemen we bij Music for Kids Leuven helemaal mee naar de individuele instrumentlessen voor tieners en volwassenen. Ook bij hen luistert de docent naar hun verhaal. Voor de ene instrumentist bestaat dat verhaal meer uit het verkennen van het repertoire en/of het beheersen van verschillende stijlen, voor de andere bestaat zijn parcours meer uit creatie en improvisatie. Ook bij volwassenen begeleidt de docent de zoektocht naar creativiteit, rekening houdend met instrumentaal-technische aspecten, repertoire, inspiratie en compositie.

 

Music for Kids Leuven en haar ambassadeurschap ‘Children are Composers’

zingen, luisteren, spelen, ritme, noten, harmonie, componeren, 

geschiedenis, improvisatie, dynamiek en orkestratie

 
Children are Composers is een muziekmethode met visie.
Met deze muziekmethode is LEREN = AVONTUUR
Onze muziekmethode is ACTIEF + SPEELS.
We gebruiken al onze ZINTUIGEN + VERBEELDING.
Alle verschillende aspecten van muziek worden synchroon aangeleerd.
Je gaat lezen, zingen, schrijven, luisteren, je leert over instrumentatie, en gaat improviseren en componeren...
We garanderen een optimale GROEI & grootste PLEZIER!

 

Children are Composers is ontwikkeld door COMPONIST HANNE DENEIRE. Zij is een GEPASSIONEERD symfonicus van muziek & mensen.   Zij werkte deze creatieve methode uit om muziek op een speelse manier te ontdekken en zo studenten te STIMULEREN om zelf hun verhaal te CREËEREN. Zij werkt samen met House of Music en de beste musici, orkesten, ensembles en festivals wereldwijd. Haar muziek wordt overal in Europa gespeeld tot in Canada, US en Japan.

Op haar 16de gaf ze haar eerste muzieklessen aan hoogbegaafde leerlingen. Op haar 19de de kans kreeg ze de kans om op het departement hoogbegaafdheidsonderzoek van de Universiteit Antwerpen zo'n 400 kinderen en jongeren van 4 tot 20 jaar te begeleiden met muziek gedurende jaren en zo zelf ook verder haar methode te verdiepen met ondersteuning van alle psychologen en assistenten van Universiteit Antwerpen.

Na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Guildhall School of Music in London gaf zij zelf les aan de Master opleiding aan het Conservatorium Antwerpen en schreef zij haar PhD.  

She is REWARDED for her music itself and her educational work. Her first Orchestra work, Mitä, was rewarded and created in 1999 when she was only 19 years old. She received a GOLDEN LABEL for her full music cd  "In Flanders Field - Hommages Hanne Deneire". The KING BOUDEWIJN FOUNDATION rewarded her for her EDUCATIONAL work with HIGHLY GIFTED CHILDREN. She was rewarded with the GOLDEN POPPY for her Chamber Music by Sabam in 2014. As an entrepreneur, she was selected out of 756 projects for the accelerator "The Birdhouse". In 2021 her opera will be created on a new libretto of Tom Lanoye. She still continues to develop her creative and educational work because that is her OXYGEN, her MISSION in life!