Docenten Music for Kids Leuven
Groepslessen

Jo Vercruysse, MeesterMusicus Children are Composers, docent viool, altviool en trompet, docent Vioolkriebels, docent muziekkampen en vioolkampen

Jo werkt reeds meer dan 30 jaar in het Deeltijds Kunstonderwijs en wil zijn ervaring en vakkennis doorgeven aan kinderen, tieners en volwassenen.

Hij verwierf zowel als uitvoerend musicus maar ook als pedagoog een grote bekendheid in België.

Jo studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij Eerste Prijzen behaalde voor notenleer en viool, alsook het pedagogisch diploma.

Als violist/concertmeester speelde hij in verschillende Belgische orkesten, waaronder I Fiamminghi, de Vlaamse Opera, het Nieuw Belgisch Kamerorkest, Symfonieorkest Vlaanderen, het Belgian National Orchestra, de Brussels Philharmonic, Orchestre de Chambre de Wallonie, Prima La Musica.

Hij werkte met verschillende gerenommeerde Belgische en buitenlandse dirigenten en solisten in zowel binnenland als ver daarbuiten.

Als pedagoog is Jo werkzaam zowel met (jonge) kinderen als met preprofessionelen en professionelen. Deze laatste 2 groepen doen vooral beroep op de expertise van Jo als voorbereiding op examens, concerten en toelatingsaudities bij orkesten.

Evy Van Dongen, Ambassadeur Children are Composers, coördinatie muziekkampen, docent/coach cognitief en creatief begaafde kinderen, expert (hoog)begaafdheid, partner Hoogbloeier Expertisenetwerk

Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. 

Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès.

In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

Vanaf 2012 tot 2022 was Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Royal Symphonic Band of the Belgian Guides).

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust. Ook werkte ze mee als klarinettiste bij verschillende Belgische en Nederlandse orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil, de Munt, Philharmonie Zuidnederland, Antwerp Symphony Orchestra, Opera Ballet Vlaanderen. 

In 2009 werd Ensemble Houthandel BE winnaar van de Jeugd en Muziekprijs Kamermuziek van de 4de Editie Gouden Vleugels (ism Klara en De Standaard). Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy samen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten. Het ensemble realiseerde cd-opnames ism Klara en het internationale label Navis Classics. 

Als coach en expert (hoog)begaafdheid werkt ze voor Music for Kids Leuven vzw.

Sinds 2020 is Evy ambassadeur van 'Children are Composers'.

In het voorjaar van 2021 volgde ze  de Internationale Training Children are Composers, de Intensieve Verdiepingsopleiding en de Expertopleiding Hoogbegaafdheid 'Wegwijzer met wijze kinderen' van Hoogbloeier Gifted Academy . Sinds 2021 is Evy partner van het Hoogbloeier Expertisenetwerk

Evy wil op een enthousiaste manier verder werken om op een spontane en gedreven manier kinderen en muziek samen te brengen.

Hilde Van Belle, MeesterMusicus Children are Composers, docente Stemvorming/Zang, Kinderkoor, Tovermuziek, Peutermuziek

Al sinds jonge leeftijd kan je Hilde Van Belle altijd en overal horen zingen. Als kind was ze bijna elke avond te vinden in de muziekschool. Haar grote muzikale avontuur begon aan LUCA School of Arts campus Lemmens, waar ze het masterdiploma Muziekpedagogie behaalde. Tijdens haar opleiding ging ze een half jaar op Erasmus naar Zweden waar ze klassieke zang volgde.

Intussen, vele muzikale projecten later, behaalde ze in 2023 aan Codarts te Rotterdam ook haar specialisatie in Vocal Leadership.

Hilde werkt ook als muziekdocent in Het Balanske, een centrum voor kinderen en jongeren met een beperking en als docent voor Jeugd en Muziek Brussel en Muzische Workshops. Ze maakt deel uit van folkduo ‘de Rokkende Vrouwen’ waarmee ze regelmatig in binnen- en buitenland mensen aan het dansen krijgt.

Hilde is ook koordirigente bij de koren Awellé (Leuven), Solidariteitskoor Boboto (Mechelen) en Rise Up! (Neerpelt).

 

Konstantinos Avdimiotis, Meestermusicus Children are Composers, Docent Dwarsfluit, Muziekinitiatie, Klassieke Gitaar (beginners) en Piano (beginners)

Konstantinos is geboren in Thessaloniki, Griekenland en begon zijn muzikale reis met lessen blokfluit in 2002. Hij stapte op 12-jarige leeftijd over op dwarsfluit, en volgde les bij Lydia Kokoria en Nikolos Dimopoulos. In 2012 werd Konstantinos toegelaten tot Conservatorium Maastricht (NL). Als student van Philippe Benoit behaalde hij zijn Bachelordiploma (inclusief Pedagogische Vaardigheden-diploma) in 2016 en vervolgens zijn Masterdiploma in 2018. Door de jaren heen was Konstantinos actief als uitvoerend musicus en als gepassioneerd pedagoog. Hij werkt regelmatig mee als fluitist in orkestprojecten en in het kamermuziekensemble Duo Koumparos en is ook privédocent dwarsfluit in Maastricht (NL).

 

Elke Handstanger, MeesterMusicus Children are Composers, Docent Muziekinitiatie, Kleutermuziek, Klassieke gitaar

Als van kinds af aan is Elke gepassioneerd door muziek. Ze volgde klassieke gitaar aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Niklaas. In 2017 startte ze met de Educatieve Bachelor in het Secundair Onderwijs (onderwijsvakken muzikale opvoeding en fysica) aan de Artevelde Hogeschool Gent, waar ze in 2020 afstudeerde met grote onderscheiding.
In het laatste jaar van haar Educatieve Bachelor studeerde Elke een semester in Hongarije aan Esterhazy Karoly Egyetem, waar ze een programma opnam met bijna uitsluitend muzikale vakken zoals piano, gitaar, zang, koor en samenzang.
Na deze opleiding merkte Elke dat ze nog meer wou groeien als muzikant en meer mogelijkheden wilde om muzieklessen te geven in andere contexten dan het secundair onderwijs. Daarom behaalde ze eerst de Verkorte Bachelor Muziekpedagogie aan LUCA School of Arts - Campus Lemmens, om vervolgens in 2022 haar Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten te kunnen aanvangen. 

In de schoolvakanties geeft Elke muzische kampen voor kinderen van 3 tot 12 jaar.
Daarnaast is ze sinds mei 2021 zangeres bij het koor Scala & Kolacny brothers en neemt ze met dit koor deel aan opnames en concerten. 

Annelore Hubin, docent Piano en Muziekinitiatie

Muziek is altijd de rode draad geweest in Annelore's leven. Als kind volgde ze piano, zong ze in een koor en deed ze mee met musicals. Ze wil die passie voor muziek dan ook heel graag doorgeven. Na het behalen van haar Pedagogische Bachelor Lager Onderwijs (2016) aan UCLL was ze enkele jaren werkzaam als leerkracht lager onderwijs en besloot ze zich daarna nog meer toe te leggen op de muziek. Daarom studeert ze sinds 2020 Muziekpedagogie aan Luca School of Arts campus Lemmens met als hoofdinstrument piano. 

Aleksandra Czarnocka, docent Cello, Kleutermuziek en Tovermuziek

Aleksandra behaalde in 2019 haar Master of Arts Diploma in Cello Performance en haar pedagogisch diploma aan de Academy of Music in Łódź, Polen bij Dominik Połoński en Tomasz Daroch. 

Van 2017 tot 2019 gaf ze les aan basisschool Henryk Wieniawski in Łódź, Polen. In 2019 werd ze toegelaten als celliste bij Philharmonic Orchestra Wrocław Orchestra Academy 2019-2020. Ze verhuisde naar België in 2020 en startte een tweede Master opleiding Cello aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Viviane Spanoghe, waar ze afstudeerde in 2022. Van 2020 tot 2022 gaf ze les aan de Europese school in Brussel. Ze werkt heel graag met (jonge) kinderen. Op pedagogisch vlak kiest ze voor een creatieve en holistische aanpak.

Aleksandra speelt als celliste in symfonische orkesten en kamermuziekensembles, oa L'Ensemble Orchestral Européen, DOR Chamber Orchestra, Trio La Senne en Simonyan Quintet.

De cello waarop ze speelt, ontving ze in bruikleen van Strings For Talent Fonds (Koning Boudewijnstichting).

Maria Shevchenko, docent Gitaar en Piano en Gitaarkriebels

Maria is geboren in Kiev, Oekraïne.  In 2013 werd Maria op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de R. Glier Kiev Academie waar ze gitaar en piano studeerde tot 2019.
In 2019 besloot Maria haar studie te vervolgen in Leuven, België. Ze werd toegelaten tot LUCA School of Arts, waar ze in 2023 haar Master Klassieke gitaar behaalde in de klas van Raphaella Smits en João Carlos Victor. Momenteel studeert ze verder aan LUCA School of Arts om ook haar Educatieve Master en Master Kamermuziek te behalen. 
Maria nam actief deel aan internationale muziekwedstrijden en behaalde verschillende prijzen: 2de prijs bij de 1ste Internationale wedstrijd in Vilnius (Vilnius, Litouwen, 2017), 1ste prijs bij de wedstrijd-festival "Pro-Fest"  (Kyiv, Oekraïne, 2019) en 2de prijs bij de 10e Internationale gitaarwedstrijd "GuitAs" (Kyiv, Oekraïne, 2023).

In 2021 richtte Maria het kamermuziekduo "Naїma duo" op samen met  Italiaanse fluitist Dario Caporuscio. Het duo is gespecialiseerd in hedendaagse muziek en treedt regelmatig op in België, Frankrijk en Italië. Ze ontvingen de 2de prijs in de Swiss International Competition (Lugano) in 2022. In mei 2023 werd het duo - na succesvolle selectie - uitgenodigd om te concerteren op het festival “Nei Suoni Dei Luoghi” in Udine (Italië).

Maria had de gelegenheid om deel te nemen aan masterclasses met gerenommeerde musici zoals Domenico Lafasciano (Italiё), Joanne Castellani (USA), Otto Tolonen (Finland),  Giampaolo Bandini (Italië) en Pablo Marquez (Argentinië).

Gastdocenten Music for Kids Leuven

Jenny Selander, gastdocente Stemvorming/Zang, Kinderkoor, Muziekinitiatie, Kleutermuziek, Tovermuziek