Jo Vercruysse, bestuurder MKL vzw, docent viool

Jo werkt reeds meer dan 30 jaar in het Deeltijds Kunstonderwijs en wil zijn ervaring en vakkennis doorgeven aan kinderen en geïnteresseerden.

Hij verwierf zowel als uitvoerend musicus maar ook als pedagoog een grote bekendheid in België.

Jo studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij Eerste Prijzen behaalde voor notenleer en viool, alsook het pedagogisch diploma.

Als violist/concertmeester speelde hij in verschillende Belgische orkesten, waaronder I Fiamminghi, de Vlaamse Opera, het Nieuw Belgisch Kamerorkest, Symfonieorkest Vlaanderen, het Belgian National Orchestra, de Brussels Philharmonic, Orchestre de Chambre de Wallonie, Prima La Musica.

Hij werkte met verschillende gerenommeerde Belgische en buitenlandse dirigenten en solisten in zowel binnenland als ver daarbuiten.

Als pedagoog is Jo werkzaam zowel met (jonge) kinderen als met preprofessionelen en professionelen. Deze laatste 2 groepen doen vooral beroep op de expertise van Jo als voorbereiding op examens, concerten en toelatingsaudities bij orkesten.

 

 

 

 

Evy Van Dongen, bestuurder MKL vzw, docent muziekinitiatie, workshops en muziekkampen, docent klarinet

Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. 

Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès.

In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

Sinds 2012 is Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel De Gidsen.

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust.

Ook werkte ze mee als klarinettiste bij verschillende Belgische en Nederlandse orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil, de Munt, Philharmonie Zuidnederland, Antwerp Symphony Orchestra. 

 

Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy tesamen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten.

Als muziekdocent werkt ze voor Music for Kids Leuven vzw en Muzische Workshops vzw. Sinds 2020 is Evy ambassadeur/ MeesterMusicus voor 'Children are Composers'. 

Evy wil op een enthousiaste manier verder werken om op een spontane en gedreven manier kinderen en muziek samen te brengen.

 

Vrijwilligers Music for Kids vzw

Coming soon 

 

Gastdocenten 2021

Docent Muziekinitiatie

Docent Viool en Groepsmusiceren

Docent Kinderyoga

Docent Natuurbeleving

Monitor Sport en spel

Natuurgids

Docent Alexandertechniek en lichaamsbewustzijn

Coming soon