Ons Team

Docenten Music for Kids Leuven

 

Jo Vercruysse, MeesterMusicus Children are Composers, docent viool, altviool en trompet, docent Vioolkriebels, docent muziekkampen en vioolkampen

Jo werkt reeds meer dan 30 jaar in het Deeltijds Kunstonderwijs en wil zijn ervaring en vakkennis doorgeven aan kinderen, tieners en volwassenen.

Hij verwierf zowel als uitvoerend musicus maar ook als pedagoog een grote bekendheid in België.

Jo studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij Eerste Prijzen behaalde voor notenleer en viool, alsook het pedagogisch diploma.

Als violist/concertmeester speelde hij in verschillende Belgische orkesten, waaronder I Fiamminghi, de Vlaamse Opera, het Nieuw Belgisch Kamerorkest, Symfonieorkest Vlaanderen, het Belgian National Orchestra, de Brussels Philharmonic, Orchestre de Chambre de Wallonie, Prima La Musica.

Hij werkte met verschillende gerenommeerde Belgische en buitenlandse dirigenten en solisten in zowel binnenland als ver daarbuiten.

Als pedagoog is Jo werkzaam zowel met (jonge) kinderen als met preprofessionelen en professionelen. Deze laatste 2 groepen doen vooral beroep op de expertise van Jo als voorbereiding op examens, concerten en toelatingsaudities bij orkesten.

Evy Van Dongen, MeesterMusicus Children are Composers, docente Muziekinitiatie en Peutermuziek, docente workshops,  coördinatie muziekkampen, docente klarinet, docent/coach HB kinderen Muziek en Creativiteit, expert Hoogbegaafdheid, partner Hoogbloeier Netwerk

Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. 

Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès.

In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

Sinds 2012 is Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Royal Symphonic Band of the Belgian Guides).

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust. Ook werkte ze mee als klarinettiste bij verschillende Belgische en Nederlandse orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil, de Munt, Philharmonie Zuidnederland, Antwerp Symphony Orchestra. 

In 2009 werd Ensemble Houthandel BE winnaar van de Jeugd en Muziekprijs Kamermuziek van de 4de Editie Gouden Vleugels (ism Klara en De Standaard). Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy samen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten. Het ensemble realiseerde cd-opnames ism Klara en het internationale label Navis Classics. 

Als muziekdocent, coach en expert hoogbegaafdheid werkt ze voor Music for Kids Leuven vzw.

Sinds 2020 is Evy ambassadeur van 'Children are Composers'.

In het voorjaar van 2021 volgde ze  de Internationale Training Children are Composers, de Intensieve Verdiepingsopleiding en de Expertopleiding Hoogbegaafdheid 'Wegwijzer met wijze kinderen' van Hoogbloeier Gifted Academy . Sinds 1 juli 2021 is Evy partner van het Hoogbloeier Netwerk

Evy wil op een enthousiaste manier verder werken om op een spontane en gedreven manier kinderen en muziek samen te brengen.

Jenny Selander, MeesterMusicus Children are Composers, docente Zang/Stemvorming, Kleutermuziek, Tovermuziek, Muziekinitiatie, Musical en docente muziekkampen

Jenny is een mezzosopraan uit Stockholm, Zweden. Na het behalen van haar Bachelor diploma aan het conservatorium van Piteå, Zweden, verhuisde ze naar België, waar ze haar Masterdiploma behaalde bij docente Stephanie Friede aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2019. In hetzelfde jaar voltooide ze haar opleiding aan de MM Academy van De Munt in Brussel. Tijdens haar Bachelor opleiding nam ze deel aan diverse koor-, opera-, kamermuziek-, en oratorio-uitvoeringen, onder leiding van dirigenten Erik Westberg, Marcello Mottadelli en Kent Nagano.

Als soliste heeft ze onder meer Respighi's Il Tramonto gezongen met het strijkorkest van het conservatorium van Piteå, en muziek van Mahler gebracht met het KCA Pops Orkest. Ze heeft haar medewerking verleend aan verschillende operavoorstellingen: Kräka, een nieuwe werk van Eric Olsson; de rol van Francisca Duarte in De Spiegel uit Venetië van Hendrik Andriessens; de Derde Dame in Mozart's Die Zauberflöte; en Flora uit Verdi's La Traviata in een Verdi-happening. Verder gaf ze verscheidene liedconcerten. Ook volgde Jenny masterclasses met o.a. Bernadette Manca di Nissa, Karl-Magnus Fredriksson, Christoph Pregardien, Malcom Martieau, Maciej Pikulski en Jan Philip Schulze.

In het voorjaar van 2019 vertolkte Jenny de hoofdrol in The Rape of Lucretia van Benjamin Britten in Het Oude Badhuis te Antwerpen. In hetzelfde seizoen was ze te zien als Florence Pike in Albert Herring (Britten) en als Anitra in Peer Gynt (Grieg), beiden producties voor het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Voor het seizoen 2019-20 werd Jenny gekozen om deel te nemen aan de prestigieuze Udo Reinemann International Master Classes in De Munt. Zij heeft ook de rol van Orfeo vertolkt in een productie van Orfeo ed Euridice van Gluck in het Cultureel Centrum Berchem. Zij volgt nog steeds regelmatig lessen bij Lucienne Van Deyck.

Jenny geeft momenteel les in de Academie voor Muziek en Woord Berchem, Antwerpen en bij de Zweedse School in Antwerpen.

De spreektaal tijdens de lessen kan Nederlands, Engels of Zweeds zijn. 

Irina Mares, MeesterMusicus Children are Composers, docente Piano en Muziekinitiatie

Irina studeerde aan de National University of Music 'Ciprian Porumbescu' in Boekarest, Roemenië. Ze behaalde er een Bachelor in Muziekpedagogie (2011), Master in Musicologie (2013) en First Degree in Pre-Universitary Educational System (2021). Verder behaalde ze verschillende certificaten zoals Training the Teaching Staff (2013), Music Conversion Certificate (2015) en Management and Leadership in Education (2019).

Van 2013 tot 2021 was ze docent piano aan Liceul de Arte 'Balasa Doamna' (Roemenië).  Ze werkte van 2009 tot 2019 voor het 'George Enescu' International Music Festival in Targoviste.

Sinds juni 2021 woont en werkt ze in België. 

Als docente Piano en Muziekinitiatie bij Music for Kids Leuven begeleidt ze met passie en vreugde de leerlingen op hun ontdekkingstocht door de betoverende wereld van muziek. 

De spreektaal tijdens de lessen kan Nederlands, Engels of Roemeens zijn. 

               Gastdocenten Music for Kids Leuven 2021

Marie-Katrien Devos, docente muziek, natuurbeleving en kinderyoga

Marie-Katrien is een klassiek geschoolde altvioliste die studeerde aan het conservatorium van Gent en daarna Maastricht onder leiding van Michael Kugel. Ze volgde haar man naar Engeland waar ze speelde in de Truro en Plymouth Phylharmonic Orchestras. Ze werkte ook voor de Cornish County Council als vioolleerkracht. Ze woonden ook een tijd in Abu Dhabi. Ze was lid van de Bedford en Milton Keynes Synfonia en musiceerde in het Kasnowski kwartet. Na nog een omzwerving in Qatar, kwam ze met haar gezin terug naar Belgïe. Ze speelt nu vast in het orkest La Passione uit Lier. Ze richtte ook het strijkkwintet Les Mères Sauvages op dat bekend is geworden door te spelen met en voor olifanten in Pairi Daiza en zelfs in de New York Times heeft gestaan met deze muziek.

Marie-Katrien heeft een cursus Yoga Instructrice gevolgd en is een gecertificeerde yogini bij de Yoga Alliance. Ze baat haar eigen yoga studio "Yoga Musica" uit in Tiegem en heeft haar eigen actieve stijl van lesgeven die zeer gesmaakt wordt door haar leerlingen. Ze is een echte natuurliefhebber en heeft thuis een kleine boerderij met paarden, pony's, kippen, honden,... Ze heeft drie prachtige kinderen die ook alle drie musiceren en ze doet niets liever dan samen met hen muziek maken.

Yoga Musica - Tiegem

Saartje Demuynck, docente muziek en natuurbeleving

Saartje studeerde viool aan het conservatorium van Gent bij Corrado Bolsi en aan het conservatorium van Antwerpen bij Vegard Nilsen en Cornelius Koelmans. In 2OO3 studeerde ze af als Meester in de Muziek. Daarnaast haalde zij haar diploma lerares viool en algemene muziekleer. In 2008 volgde zij de specifieke opleiding tot Suzuki Viooldocent bij Jeanne Janssens en Wilfried Van Gorp. 

Sinds 20 jaar speelt ze bij het Kirke strijkkwartet. Dit ensemble speelt verschillende concerten in binnen-en buitenland en verleent haar medewerking aan verschillende cd-opnames en voorstellingen. Ze is ook eerste violiste bij het bruisende strijkkwintet Les Mères Sauvages. Samen met pianist Marijn Goossens en harpiste Leen Van der Roost vormt zij het ensemble Carte Blanche. 

Ze speelt geregeld als freelance violiste bij Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen, Vlaamse Opera en Prima La Musica. Zij verleende haar medewerking niet alleen in de wereld van de klassieke muziek, maar ook in de popmuziek. Ze werkte mee aan cd-en dvdopnames en optredens voor oa Bjork, Marco Borsato, Deus, Venus in Flames, Sweet Coffee, Kanye West, Soulwax, Das Pop, Mira, Moki, Trixy Withley, Jasper Steverlinck, Wane Shorter, Niels De Stadsbader en Rob Denys.
 

Sinds 12 jaar geeft zij viool-en muziekles in Gent, waar ze haar eigen vioolschool oprichtte: VIOOLOPMAAT. 

www.vioolopmaat.com

 

Barbara Pereyra, gastdocente kinderyoga, creatieve dans en improvisatiedans

Barbara is een gerenommeerd danser in binnen- en buitenland. Ze is opgegroeid in Argentinië en woont sinds 2004 in België. Naast haar carrière als uitvoerend danser bij oa The Julyen Hamilton company is ze ook dansleraar, yogaleraar (Iyengar Yoga en kinderyoga) en choreograaf. 
Ze heeft reeds 15 jaar pedagogische ervaring, ze heeft een eigen dansstudio in Brussel en geeft daarnaast ook workshops (ism oa Filip Van Dingenen, Remua, Charleroi Danses, Dancing Kids etc et

AVONNATUUR - Elias Vercruysse, natuurgids 

Via natuurbeleving, zintuigprikkeling en ecologisch bewustzijn laat 'Avonnatuur' mensen kennis maken met onze  moeder Aarde. 'Avonnatuur' organiseert wandelingen en workshops. Tesamen met natuurgids Elias kunnen de deelnemers op een inspirerende manier genieten van de natuur en al haar wonderen. 

www.avonnatuur.com

Elke Vandeverre, gastdocente viool en muziekinitiatie

Elke studeerde eerst viool bij Nooi Strynckx en nadien bij Guido De Neve aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en behaalde daar ook het pedagogisch diploma.
Ze was viooldocente bij oa. stages van Jeugd & Muziek, Dagen van de Huismuziek en Musica Maredsous (Suzuki-stage).
Ze concerteerde als violiste in binnen- en buitenland met oa. Royal Symphony of Antwerp, Bl!ndman en als zangeres bij Scala en La Gioia Solistenensemble. Naast het klassieke repertoire is ze ook thuis in de populaire hedendaagse muziek als violiste op concerten, tv- en cd-opnames (Natalie Meskens, Peter Live, Kom op Tegen Kanker, Idool,…)
Ze was de voorbije jaren actief als vioolleerkracht aan het SLAC in Leuven en aan de academie in Turnhout. Momenteel werkt ze aan het SLAC als leerkracht muziekinitiatie, Muzikale Vorming en viool en geeft ze ook privéles viool.

Vania Batchvarova, gastdocente viool

Vania speelt al meer dan 25 jaar als violiste bij verschillende Belgische orkesten, o.a. Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra, Symfonieorkest Vlaanderen en Prima La Musica.  Als kind was het al snel duidelijk dat de viool haar toekomst zou zijn. Nadat ze tijdens haar schoolperiode twee keer de Eerste Prijs in de Nationale Muziekwedstrijden van Bulgarije behaalde, vervolgde Vania haar vioolopleiding aan het Conservatorium van Moskou "P.I.Tchaikovsky" in Rusland. Ze behaalde haar Diploma "Master of Fine Arts" als studente van Irina Medvedeva (Laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd) en van Grigory Feigin (een student van David Oistrach). Verder heeft ze in België aan het Lemmensinstituut diploma's specialisatie viool en kamermuziek, alsook het pedagogisch diploma behaald. Vania volgde ook verscheidene masterclasses in Duitsland, Denemarken en België, o.a. bij Yehudi Menuhin, Yfrah Neaman, Mark Lubotsky en Cho-Liang Lin.

Het leren van vioolspel vond Vania altijd een boeiend proces. Als vioolpedagoge werkt ze regelmatig met jonge kinderen. In haar pedagogische praktijk combineert ze de tradities van verschillende vioolscholen. In het Deeltijds Kunstonderwijs gaf ze les aan de muziekacademies van Genk en Sint-Niklaas en daarnaast doceerde ze ook aan de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut Leuven. Als coach heeft ze ook jonge violisten begeleid bij het voorbereiden van toelatingsproeven of eindexamens van Bachelor of Master in Muziek (Viool). Vania geniet ervan om via een individuele aanpak haar jarenlange ervaring en opgebouwde kennis aan elke leerling, van beginner tot preprofessioneel, door te geven.
Zij geeft vioolles in het Nederlands, Engels, Duits, Russisch en Bulgaars.

Silke Devogelaere, gastdocente sport

Sinds 2010 begeleidt en coördineert Silke sportkampen tijdens de schoolvakanties en is ze actief als begeleider van avontuurlijke buitensporten en teambuilding activiteiten. In 2015 behaalde ze haar 'Master of Science in lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen'. Als avontuurlijke bewegingsdeskundige gaat ze het liefst op zoek naar hoe ze sport als middel kan inschakelen in de plaats van als doel 'an sich'. Sport is een middel tot een verbeterde levensstijl of zelfs een middel om componenten zoals eigenwaarde en zelfzekerheid te vergroten. Ze werkt zowel individueel als in groep, van laagdrempelig niveau tot verfijning van competitiesporters alsook van blessurepreventie tot revalidatie. De belangrijkste meerwaarde is dat plezier en voldoening centraal blijven staan. En die passie wil ze graag op een enthousiaste manier delen.